2019 YILI BURS BAŞVURULARI BAŞLADI

Tarih 16 Eylül 2019, 12:20 Editör hasan öztürk

AMBLEMLÜTFEN DİKKAT

·       Bandırma’da bulunan Ortaöğretim kurumlarından mezun olmak ve Bandırma ilçesinde ikamet etmek gerekmektedir.

·  Özel Okulları Burslu Olarak Kazanan Öğrenciler Yönetmelik Gereği Burs İmkânından Faydalanamayacaktır.

·       Aynı Aileden Sadece Bir Öğrenci İçin Başvuru Yapılacaktır.

·       Eksik Evraklar Değerlendirmeye Alınmayacaktır. Evrakların Eksikliği Bursiyerin Sorumluluğundadır.

·       Bilgilendirmeler SMS İle Yapılacağı İçin  Güncel Gsm Numaralarının Yazılması Gerekmektedir.

·       Sonuçlar Başbakanlık Burslarının Açıklanmasını Takiben Yapılacaktır.

·       Sadece Kazananlara Bilgilendirme Mesajı Gönderilecektir.

· Burs Başvurularımız 16.Eylül.2019 Pazartesi başlayıp 31.Ekim.2019 Perşembe’ye Kadar Teslim Edilecektir.

BURS VERİLEBİLME ŞARTLARI

1. Burs verilebilmesi için;

a) T.C. vatandaşı olmak

b) Hazırlık ve birinci sınıfta 22, ikinci sınıfta 24, üçüncü sınıfta 25, dördüncü sınıfta 26 yaşından büyük olmamak

c) Herhangi bir okul, firma veya özel kuruluştan eğitim veya başka bir burs almamak

d) Herhangi bir firma veya kuruluşta daimi eleman olarak çalışmamak gerekmektedir.

BURS BAŞVURU FORMUYLA BİRLİKTE TESLİM EDİLECEK BELGELER

1.     Ara sınıfta öğrenim görenler için okul onaylı Transkript (Alttan Dersinin olmaması gerekmektedir)

2.     Yeni kazanan öğrenciler için okul kayıt Belgesi veya öğrenci kimliğinin fotokopisi (sınav sonuç belgesi kabul edilmemektedir)

3.     Savcılıktan Adli Sicil Kaydı (son 1 ay içinde alınmış) (e-devletten alınabilir)

4.     Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği (e-devletten alınabilir)

5.     Bir Adet Vesikalık Resim

6.     İkametgâh Belgesi (e-devletten alınabilir)

7.     Maaş Bordrosu

a.     Çalışan anne ve baba için; onaylı maaş bordrosu (Kamu kurumlarında çalışanlar e-devletten alabilir),

b.     Serbest çalışan anne-baba için; Son yılları gösteren gelir vergisi /kurumlar vergisi beyannamesi dökümü (

c.     Emekliler için; aylık maaşı gösterir belge (e-devletten alınabilir) Önemli Not: Emekli olmakla birlikte aktif çalışan anne, baba için onaylı maaş bordrosu da eklenmelidir.

d.    Çalışmayan, Ev Hanımı olan*, geliri olmayan anne ve baba için; Sosyal Güvenlik Kurumunda kaydı olmadığına dair belge (4A/4B/4C Hizmet Dökümü ve Sosyal Güvenlik Kayıt Belgesi) (Annenin ev hanımı olması durumunda çalışmadığını gösterir belge eklenecektir.

e.     Tarım ve hayvancılıkla uğraşan anne, baba için; ürün/hayvan varlığı ve gelir durum dökümü

f.      Anne ve baba adına tapu bilgilerini gösterir liste ve listedeki, hisse ve m2 bilgisini gösterir detaylı döküm belgesi Önemli not : Anne, baba adına tapu kaydı yoksa olmadığına dair belge eklenmelidir. (e-devletten alınabilir)

g.     Anne ve baba adına araç varsa, araç kayıt belgesi; yoksa e-devletten isim görünür halde kayıt olmadığına dair çıktı/ekran görüntüsü. (e-devletten alınabilir)

8.     Ailenin ikamet ettiği ev kira ise kira sözleşmesi

9.     Okuyan kardeşlerin öğrenim durumlarını gösterir belge

10. Öğrencinin herhangi bir yerde çalışmadığını gösterir belge (e-devletten alınabilir)

11. Anne-Baba Boşanmış ise Mahkeme Kararı ve Nafaka Bildirimi

12. Ailenin ödenen kredileri varsa bunu kanıtlamak adına Risk Merkezi Raporu Belgesi (e-devletten alınmalıdır.)

BURS SÜRESİ VE DEVAM KOŞULLARI

·       Hazırlık sınıfında burs süresi en fazla 1 akademik yıldır (2 yarıyıl)

·       Burs süresi, bursun başlangıç tarihinden başlayarak öğrenim gördüğü programın normal öğrenim süresi kadardır.

·       Öğrencinin dönem izni alması durumunda bursu dondurulur ancak, üniversiteye kayıt yaptırdığının üniversite tarafından bildirilmesi üzerine aynı burs tekrar bağlanır. Bu durumda, izinli geçirilen süreler normal öğrenim süresine sayılmaz.

Aşağıda belirtilen koşulların geçerli olduğu durumlarda, söz konusu bursiyerlerin bursu kesilir:

·       Alttan Dersi olan, Kayıt sildirme, mezuniyet gibi nedenlerle üniversiteden ilişkisi kesilen

·       Burs almaktan vazgeçtiğini bildiren, Vefat eden

·       Borsamızdan burs aldığı süre içerisinde başka kaynaklardan aylık ödeme şeklinde burs alan (öğrenim kredisi hariç)

·       Öğrenimi geçici bir süre için öğretim kurumunca dondurulan veya dönem izni alan, Disiplin cezası alan, Tutuklanan

·       Her ne sebeple olursa olsun yanlış beyanda bulunan, Sosyal Güvenlik Kurumuna bağlı olarak çalışan (staj dışında)

·       Borsa yönetimi tarafından istenen bilgi ve belgeleri zamanında iletilmeyen

·       Burs almaya kazandığı üniversiteden başka bir üniversiteye yatay geçiş yapan

Bursun çıkması durumunda T.Halk Bankasından öğrencilerin kendi adına hesap açtırılacak ve hesap numarası Borsamıza bildirilecektir. Bursa almaya hak kazanan öğrenci yıl sonunda başarı durumunu gösterir okul onaylı Transkript belgesini Borsamıza teslim etmek zorundadır. Herhangi bir alttan dersinin kalması durumunda burs kendiliğinden son bulacaktır. Transkript belgesini ulaştırmayan öğrenci herhangi bir hak iddaa edemez.

BURS BAŞVURU FORMU İÇİN TIKLAYINIZ