Sezgin; Dünya Kadın Girişimciler Günü’nü Kutladı.

Sezgin “ Gelişmiş bir ekonomi için kadın girişimci önemli”

Borsamızın Yönetim Kurulu Başkanı Halit Sezgin 19 Kasım Dünya Kadın Girişimciler Günü’nü kutlayarak kadın girişimcilerin toplumdaki önemine değindi.

Sezgin gelişmiş medeniyetlerde ve bu ülkelerin ekonomilerinde yer alan kadın istihdamı ve girişimci sayısının ne kadar yüksek olduğuna dikkat çekti.

Halit Sezgin “19 Kasım, ülkemizde ve dünyada Kadın Girişimciler Günü olarak kutlanıyor. Kadınlarımızın üretime katılması, özellikle ev hanımlarının ekonomiye katkı sağlaması önemli bir konu. Dünya üzerinde ekonomik anlamda güçlü olan ülkelerin girişimci sayısının fazla olmasına bağlanıyor. Bu yüzden Ülkelerin doğal kaynaklarının önemli olmadığı biliniyor.” dedi.

Bandırma Ticaret Borsası Olarak Kadın Girişimciye Her Zaman Destek Verdik.

Ülkemizde Kadın girişimci sayısının az olduğunu, kadınların iş hayatında yer almasının önemini, kızların eğitimine daha çok önem verilmesi gerektiğini belirten Halit Sezgin, kadınlar üzerindeki aile baskılarının ve geleneksel kuralların kaldırılması gerekliliğinin belirtti. Sezgin “Eğer daha iyi bir Türkiye istiyorsak kadının ekonomik hayatımızda yer alması gerekir. Bandırma Ticaret Borsası olarak biz kadın girişimcilerin her zaman yanında olduk. Onların eğitimlerine, iş kurmalarına girişimcilik eğitimleri almalarına destek olduk. ” dedi.

Bandırma’da Kadın Girişimci Sayısı İyi Sevide

Sezgin “Bandırma bu konuda hep iyi örnekler verdi. İşte bu yüzden Bandırmamız iyi konumda çünkü sosyal yaşamı ile farklı, eğitimi ile farklı. İş kadınlarımızın sayısı diğer şehirlere göre daha yüksek” dedi.

Halit Sezgin “ Dünya Kadın Girişimciler günü tüm kadın girişimcilerimize kutlu olsun. Bu zamana kadar başarılı girişimlerde bulunmuş kadın girişimcilerimizi kutluyor, diğer kadınlara örnek olmalarını temenni ediyorum” dedi.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.