8. Tarım Paneli Borsamızda Düzenlendi

Bandırma Ticaret Borsası, Bandırma Rotary Kulübü, İlçe Tarım Müdürlüğü, Bandırma Ziraat Odası, ve Trakyabirlik işbirliği ile Borsamızın konferans salonunda düzenlendi.
Panelin açılış konuşmalarını Borsamızın Meclis Başkanı İsmail Tunçbilek, Bandırma Rotary Kulübü Başkanı Halit Emiroğlu, Rotary 2440. Bölge Federasyonu Başkanı Alaattin Demircioğlu ve Balıkesir Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Kaan Erözmen yaptılar.

Sürdürülebilir Tarım İçin Çalışıyoruz!

Borsamızın Meclis Başkanı İsmail Tunçbilek bölge tarımı için yapılan çalışmalardan bahsetti.
Tunçbilek “Bandırma Ticaret Borsası olarak Sürdürülebilir üretimi, yeterli ve güvenilir gıdaya erişimi, kırsal kalkınmayı  sağlamak amacıyla tarımı stratejik bir sektör olarak ele alıyor, milli ve küresel çözümler üreten güçlü bir Türkiye için bölgemizde destekleyici politika ve çalışmalar yürütüyoruz. İklim değişikliğinin sonucu olarak her geçen yıl suya olan talep artarken, su kaynaklarının azalıyor olması tarımda sürdürülebilirliği önemli ölçüde etkilemektedir. Sulamada verimliliği artırıcı çalışmalar yaparak tarımsal üretim ve arz güvencesini destekleyen politikalarla, bitkisel ve hayvansal ürünlerin güvenilir gıdaya dönüşmesi hedeflenmektedir. Ülke olarak, Kendi gıdasını üretemeyen ülkeler tam bağımsız olamaz anlayışıyla, ülke ihtiyaçlarını yeterli ölçüde karşılayacak güvenilir gıdayı üretmemiz, topraklarımızı suyla, çiftçimizi bilgiyle buluşturmamız gerekmektedir. Tarımda sektörel sorunların çözülmesi, kırsalda yaşam standardının yükseltilmesi, kadın ve genç nüfusun üretime teşvik edilmesi, Ar-Ge çalışmalarına ağırlık verilmesi ve sonuçlarının sektöre aktarılması için yapılan Ulusal düzeydeki çalışmalara Bandırma Ticaret Borsası olarak imkan ve kabiliyetlerimiz ölçüsünde aralıksız destek olmaya   devam ediyoruz.” dedi.

Ardından, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Emin Erçakar’ın moderatörlüğünde gerçekleşen panelde, 18 Mart Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Harun Baytekin, “Yoğun yağışlı dönemlerde tarım arazileri ve mahsulleri koruma yöntemleri”, Bandırma İlçe Tarım Müdürlüğü Ziraat Mühendisi Buket Can, “İyi tarım uygulamaları” ve Balıkesir Tarımsal ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) uzmanı Gülşah Gürbüzoğlu, kurumun desteklemeleri hakkında bilgi verdiler.