BORSAMIZA BÖLGE ÜRETİCİSİNDEN YOĞUN İLGİ

Bölgemizde hububat hasadının başlamasıyla birlikte çiftçi hasat ettiği ürününü satmak için Bandırma Ticaret Borsası Elektronik Satış Salonu’na getirmeye başladı. 20.Haziran.2022’de hasat sezonun başlamasıyla birlikte Borsamıza yaklaşık 10 bin ton mahsul gelmiş ve gelen ürünler elektronik satış salonunda hızlıca işlem görmektedir.

Güney Marmara Bölgesinin salon satış hacmi en yüksek borsası olan Bandırma Ticaret Borsası’nda  hasat sezonu yoğunluğu kendini gösteriyor. Bandırma Ticaret Borsası’nın satış salonu işlemlerinde olduğu kadar Elektronik Ürün Senedi (ELÜS) işlem piyasasında da işlemler her geçen gün artarak devam etmektedir. 13.Temmuz.2022 itibarıyla Lisanslı depolarımızda yaklaşık 30 bin ton ürün işlem görmüştür.

Devletimizin, lisanslı depolara ürün koyan üreticilere verdiği desteklerle birlikte üreticilerin lisanslı depolara ilgisinin arttığını belirten Halit Sezgin, “Borsamız yerleşkesi içinde bulunan 57 bin ton kapasiteli Bandırma Borsa Lisanslı depoları hasat döneminde üreticilerimizin hizmetine sunulmuştur. Lisanslı depolara kalite kriterlerine göre alım yapılmakta olup, analiz sonuçlarına göre üreticilerimiz ürünlerini boşaltarak ELÜS belgelerini oluşturmaktadırlar.  TÜRİB acentesi olarak hizmet veren Borsamızda sisteme kayıt için birçok üretici müracaat etmektedir. Gerekli belgelerini tamamlayan üreticilerimizin işlemleri aynı gün içinde sisteme girilmektedir.

Hasat sezonunda Borsaya gelen ürünlerin daha hızlı bir şekilde işlem görmesi için önceden tedbirlerini aldıklarını söyleyen Borsamız Başkanı Halit Sezgin, üretici, tacir ve sanayiciye serbest piyasa koşullarında en iyi alım ortamını sağlamayı amaçladıklarını belirtti. Satış programının yenilerek çoklu satışa geçildiğini, Borsaya gelen ürünlerin tüccar, sanayici ve çiftçi tarafından anlık takip edilerek hızlı, şeffaf ve gerçekçi fiyatlarla işlem gördüğünü ifade eden Sezgin, sadece Bandırma’dan değil civar İl ve ilçelerden de üreticiler ürünlerini satış salonumuza getirmeye devam ettiklerini söyledi. Toprak Mahsulleri Ofisi Bandırma Şube Müdürlüğü Elektronik satış salonumuzdan alım yapmaktadır. TÜRİB üyesi olan üreticilerimiz, TMO Şube Müdürlüğünün aldığı ürünlerini Borsamız Lisanslı Depolarına koyabilmektedirler.

Borsamız Başkanı Halit Sezgin hasat dönemi öncesi yenilenme çalışmaları hakkında da bilgi verdi.

“Yeni binasında hizmet vermeye başlayan hububat laboratuvarımız hasat dönemi öncesinde, yetkili sınıflandırıcı ve TÜRKAK  denetimlerini başarıyla tamamlamıştır. Borsamız kantarlarının bakım, onarım ve kalibrasyon işlemleri kısa sürede bitirilerek hizmete alınmıştır.

Bandırma Ticaret Borsamız bölgemize yapmış olduğu hizmetlerle üreticilerimiz ve üyelerimiz tarafından tercih edilen bir konumdadır. Bu gibi hizmetlerimizin artarak devam edeceği hususunu kamuoyuna saygılarımla bildiririm.”