Borsamızın Genişletilmiş Kurullar Toplantısı Yapıldı.

Her yıl düzenli olarak yılda 2 kez yapmış olduğumuz genişletilmiş kurullar toplantısı geniş bir katılımla gerçekleştirildi.

Borsamızın Yönetim Kurulu Başkanı Halit Sezgin’in başkanlığında gerçekleşen toplantıya Borsamız Meclisi, Yönetim Kurulu, Disiplin Kurulu, Meslek İhtisas Komisyonları, Kadın Girişimcileri ve Genç Girişimcilerimizin yanı sıra Marmarabirlik Yönetim Kurulu Üyesi Enis Edin de katıldı. Toplantıda 2016 yılı yapılan faaliyetler ve 2017 yılında yapılması planlanan projeler konuşuldu.
Toplantının açılış konuşmasını Borsamızın Meclis Başkanı İsmail Tunçbilek yaptı. Tunçbilek konuşmasında 2017 yılının güzel bir yıl olmasını temenni ederek “Bu toplantıları her yıl yapıyoruz. Zor bir yılı geride bıraktık. İnşallah 2017 yılı bizim için bereketli ve iyi bir yıl olur. Diyerek kar felaketinde zarar görenlere de geçmiş olsun temennilerini dile getirdi.
Yeniliklerin Öncüsü Olmak İçin Çalışıyoruz.
Meclis Başkanımız İsmail Tunçbilek’in ardından konuşan Borsamızın Yönetim Kurulu Başkanı Halit Sezgin Borsamızın 2016 yılı faaliyetlerini ve hedeflenen projeleri anlattı.
A Sınıfı akredite bir borsa olarak faaliyetlerimizi sürdürdüğümüzü belirten Sezgin “Bandırma Ticaret Borsası 77 yıldır değişimleri zamanında okuyarak, hızlı adapte olup aksiyon alarak başarılı ve öncü çizgisini devam ettirmiştir. Borsamızda geçmişten gelen deneyimleri ve geleneklerinden dolayı içinde bulunduğumuz dönemleri titizlikle analiz ediyoruz. Elde ettiğimiz verileri üst üste koyarak, gerektiğinde geçmişteki uygulamalarımızdan ders alarak en doğru kararları almaya çalışıyoruz.
Gururla görüyoruz ki Borsamız hububat piyasalarında Güney Marmara Bölgesi üreticilerinin, tüccar  ve sanayicileri için güvendiği ve inandığı en önemli adreslerdendir. İlk gün söylediğimiz gibi görevde bulunduğumuz süre içerisinde daima “şeffaf, dürüst, tarafsız, insan odaklı ve kamu çıkarını esas alan yönetim anlayışımızı” sürdüreceğimizden hiç kimsenin şüphesi olmasın.” diyen Sezgin” Borsalar Ne İş Yapar?” sorusuna da “Borsalar üreticinin, sanayicinin ve tarımın ve ekonominin gelişmesi için projeler üretir ve bu projelerin hayata geçmesini sağlar.
İşlem Hacmi %32 Arttı!
Yönetim Kurulu Başkanımız Halit Sezgin 2016 yılı faaliyetlerin anlattığı sunumunda yıl sonu işlem hacmini de açıkladı. 2015 yılında 2.445.442.061,74 TL olarak gerçekleşen işlem hacmi 2016 yılında %32’lik bir artışla 3.239.079.052,04 TL olarak gerçekleşti. Sezgin bu artışın üreticilerin ve tüccarın başarısı olduğunu belirtti.
Gelecek Ürün İhtisas Borsacılığı
Gelişen dünya ile birlikte tarım ticaretinin de değişeceğinin altını Çizen Halit Sezgin  “ Lisanslı Depoculuk ve Ürün İhtisas Borsacılığının 2017 yılında ki öncelikli hedefimiz olduğunu söyleyebiliriz. Lisanslı depoculuk 5300 sayılı Tarım ürünleri Lisanslı Depoculuk Kanunu 17.02.2005 tarihinde Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. Bu sistem, depolamaya uygun nitelikte ve standardize edilebilmesi mümkün olan tarım ürünlerinin sınıf ve kalitelerinin yetkili sınıflandırıcı olarak isimlendirilen laboratuvarlarca belirlenmesini, modern altyapıya sahip sağlıklı ortamlarda depolanmasını ve bu ürünlerin ticaretinin ürünün mülkiyetini temsil eden ürün senetleri vasıtasıyla ; uluslararası alanda  da faaliyet gösterebilecek nitelikteki ürün ihtisas borsasında yapılmasını öngören bir sistemdir.” dedi.
Toplantının Sonunda Borsamızın komisyonlarında  gelen istek ve öneriler de konuşularak değerlendirildi.