Emin Çapa Dünya Ekonomisi ve Türkiye’yi Değerlendirdi

Ekonomist, gazeteci ve yazar Emin Çapa Borsamızın Konferans salonunda “Küresel Ekonomik Gelişmeler ve Türkiye” adlı konferans verdi.
Bandırma Ticaret Borsası, Bandırma Sanayicileri ve İşadamları Derneği (BANSİAD) ve Bandırma Ticaret Odası tarafından organize edilen konferansta Emin Çapa dünyadaki ekonomik gelişmeleri ele alarak  Türkiye’nin durumunu değerlendirdi. Borsamızın konferans salonunda gerçekleşen etkinliğe Balıkesir ve bölgemizdeki bir çok oda- borsa sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, kurum müdürleri, bankacılar ve çok sayıda iş adamı katıldı. Konferansın açılış konuşmasının Borsamızın Yönetim Kurulu Başkanımız Halit Sezgin yaptı. Halit Sezgin konuşmasında “ ABD olmak üzere son 10 yılda bir çok ülke ekonomik saldırılar ile karşı karşıya kaldı. Bir çok ekonomik kriz yaşanıyor. Ülkemizde bu durumdan etkileniyor. İş dünyasının temsilcileri olarak gelişmeleri daha iyi yorumlamak ve kendi işletmelerimizde alınabilecek tedbirleri belirlemek için konusunda uzman bir kişi olan  Emin Çapa’yı davet ettik. Önemli bir toplantı gerçekleştiriyoruz.” dedi.
Halit Sezgin’in ardından sahneye çıkan Ekonomist, gazeteci ve yazar Emin Çapa dünyadaki ekonomik gelişmeleri ve Türkiye’de yaşanan durumu veriler ile açıklayarak ekonomik durum hakkında bilgi verdi. Çapa ekonomik durumun yanı sıra ülke eğitimi ve kişisel gelişimin de ekonomi deki yerinin ne kadar önemli olacağına değindi. Çapa, Türkiye’nin gelişmesi için ülkemizde yaşayan herkesin, kendini bir “lider” olarak görüp elinden geldiğince çaba harcaması gerektiğine dikkati çekti.

BANDIRMA LOJİSTİK MERKEZ OLACAK

Söyleşisinin ardından soruları da yanıtlayan Çapa, “Bandırma’nın bir lojistik merkez olmasının planlandığına” dikkati çekerken, şunları söyledi:“Önümüzdeki dönemde yapay zeka, dijital ortam, başta tarım olmak üzere her şeyi ezip geçecek. Bandırma’nın lojistik merkez olarak konumlanacağı bu dönemde siz Bandırmalılara düşen görev, bir araya gelerek, hükümet üzerinde baskı oluşturup bu konumu kendinizin planlayıp yönetmesidir. Yine önümüzdeki dönem kimya da büyük önem kazanacak. Kimya eğer doğru kullanılırsa çok yararlı bir değerdir. Ancak doğru kullanılmazsa tabii ki tehlikeler yaratır.” Dedi.Söyleşinin sonunda Emin Çapa’ya plaket taktim edildi.