FİDANCILIK DOKU KOMİSYONU ÇALIŞMALARINA DEVAM EDİYOR.

Borsamızın fidancılık dokukomisyonu İl Tarım Müdürü Erkan Alkan’ın da katılımlarıyla borsamızın meclis salonunda gerçekleşti.

Borsamızın Fidancılık ve Tohumculuk Meslek İhtisas komisyonu Bandırma’da kurulması planlanan doku kültür laboratuvarı çalışmaları hız kesmeden devam ediyor.

Balıkesir İl Tarım Müdürü Erkan Alkan, Bandırma İlçe Tarım Müdürü Murat Güngörmez, Bandırma Ziraat odası Başkanı Süleyman Dönemez, Bandırma Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adem Yılmaz ile Yönetim Kurulu Üyesi Bahadır Çolak ve Borsamızın Meclis Başkanı Recep Güngör, Yönetim Kurulu üyesi Onur Eken, Meclis Üyemiz Mümin Acar ve Genel Sekreterimiz Ertunç İşbay’ın da katılımlarıyla gerçekleşen toplantıda aşılı ceviz fidanı için kurulması planlanan doku kültürü laboratuvarı ve ürünün belgelendirilmesi çalışmalarını yürütmek üzere kurulması planlana şirketin detayları ele alındı. Ayrıca şirket kurulumu pay durumu ve laboratuvar kurulumu çalışmalarını yürütecek şirket için bir alt komisyon kurulması da kararlaştırıldı.

Toplantıda ceviz fidanın bölgemizdeki yetiştiriciliği seraların kurulumu ve fidan belgelendirme çalışmaları hakkında fikir alışverişi yapıldı.