GİRİŞİMCİLİK KÖŞESİ

Borsamız, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) ile girişimcileri ve yeni mezunları  iş kurmaları konusunda bilgilendirmek, eğitmek, cesaretlendirmek ve desteklemek için KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri vermektedir.
KOSGEB, bu eğitimi almış ve “İş Planını” hazırlayarak işletmesini yeni kurmuş girişimciye, (iş planını onaylaması halinde) “Girişimcilik Desteği” vermektedir. Borsamız yalnızca programın eğitimini vermektedir. Destek ve hibeler ise, KOSGEB  tarafından uygun bulunan adaylara verilmektedir.
Ayrıntılı bilgi için http://www.kosgeb.gov.tr/site/tr/genel/liste/10/egitim-duyurulari  web sitesine bakabilirsiniz.
Ekonomi Bakanlığı’nın teşvikleri, destekleri ile ilgili çeşitli bilgiler vermektedir.
08.11.2008 tarihli ve 27048 sayılı Resmî Gazetede yayımlanan “Kalkınma Ajansları Proje ve Faaliyet Destekleme Yönetmeliği” usul ve esasları doğrultusunda gerçek veya tüzel kişilere mali ve teknik destekler verir.
TradeMap, İsviçre Uluslararası Ticaret Merkezi tarafından kurulmuş, dünyadaki şirketlere ve ticareti destekleyen kuruluşlara, uluslararası pazarlar hakkında bilgiler sunan bir şirkettir ve trademap.org web sitesine ücretsiz üye olunabilmektedir. 220 ülkeye ve 5.300 adet ürüne dair dış ticaret verilerine, GTİP(Gümrük Tarife İstatistik Pozisyonu) kodu kullanarak ulaşılabilmektedir. Yurt dışı pazarlama ile uğraşan şirketlerimize hedef pazar belirlemede faydalı olacağını düşünmekteyiz.
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne ait olan Kobi Bilgi Sitesi’nde KOBİ’lerimize yönelik; Şirket İşlemleri, İzinler, Vergiler, Çalışma ve Sosyal Güvenlik, Destek ve Teşvikler, Finansa Erişim, Kalite ve Belgelendirme, Dış Tic. Taşımacılık & Lojistik, İş Geliştirme, KOBİlere Yönelik AB Bilgileri, Ar-Ge ve İnovasyon, KOBİ’lere Yararlı Bilgiler, Bilgi Bankası gibi bölümler altında çeşitli bilgiler sunulmaktadır.
T.C. Ekonomi Bakanlığı İhracat Bilgi Platformu’na ait olan bu sitede; ihracat ile ilgili eğitim programları, başvuru kaynakları, pazar geliştirme-ülke masaları, ticari fırsatlar ve çeşitli sektörel bilgilere ulaşabilirsiniz. İhracat yapmayı planlayanlar veya hâlihazırda ihracat yapanlara, bu siteyi incelemelerini öneririz.
YOIKK(Yatırım Ortamı İyileştirme Koordinasyon Kurulu) web sitesinin yatırımcı rehberi bölümü, Türkiye de yasal ve idari düzenlemeler kapsamında yatırımcılar tarafından ihtiyaç duyulan bilgilere kolay erişim imkânı sağlamaktadır. Yatırımcı rehberi bölümünden, Vergi ve teşvikler, istihdam, iş kurma, faaliyete geçme, ÇED raporu, yatırım alanları vb. birçok farklı konu başlığında bilgiye ulaşabilirsiniz.
Dünyada en iyi 7. Yatırım Ajansı web sitesi seçilen, T.C. Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansına ait olan bu sitenin “Yatırım Süreç Sihirbazı” sayfasında, sektörler bazında aşama aşama yapılması gerekli idari işlemler anlatılmaktadır.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın “Tarımsal Yatırımcı Danışma Ofisi” web sitesidir. Tarımsal desteklemelerin tek bir yerden takip edilebileceği bu sitede, bakanlık destekleri, krediler ve teşviklerle ilgili bilgiler yer almaktadır. Zaman zaman bağlantı problemleri yaşanabilmekle birlikte, her geçen gün site içeriği zenginleşmektedir.
Türkiye İş Bankası’na ait bu sitede, kobi bilgi merkezi bölümünde, haberlerden makalelere, araştırmalarda uzman görüşlerine makaleleri ile ön plana çıkmaktadır.
Türkiye Ekonomi Bankası’na ait bu sitede, yeni iş fırsatlarından, pazarlama ve satış bilgilerine, banka kredisinden, KOSGEB desteklerine, dış ticaret için yurt dışı pazarlarından, fuar haberlerine, Yeni Türk Ticaret Kanunu ile ilgili gelişmelerden vergi mevzuatı değişikliklerine ve inovasyon, teknogirişim, girişimcilik gibi konularda bilgilendirici videolar bulunmaktadır. Ayrıca sosyal güvenlik, iş hukuku, vergi, teşvikler, işletme yönetiminde uzman isimler izleyicilerin sorularını yanıtlamaktadır.
Avrupa Birliği ile ilgili yeni iş ilanları, hibe, fon ve proje fırsatları, SSTK’ların çalışmalar, kobiler için fırsatlar, işbirliği teklifleri, etkinlik duyuruları yer almaktadır.
İhracatçılarımızın devlet yardımlarından daha büyük ölçüde yararlanabilmesini amaçlayan bu sitede, mevzuatı daha yalın şekilde anlatan sunumları ile her ihracatçımızın uğraması gereken bir site olarak görüyoruz. Ayrıca site ekibine ulaşılarak, devlet yardımlarına ulaşmada sıkıntı yaşayan kişi ya da kuruluşlara yardımcı olunmaktadır.
“Technology”, “Entertainment”, “Design” kelimelerinin ilk harflerinden oluşan bu site, giderek popüler hale gelmiş, konularına “business”, “science” ve “global issues” kategorilerini de eklemiştir. İlgili konularda videolu konuşmalar olan bu sitede, Türkçe de dahil olmak üzere bir çok dilde altyazı seçeneği bulunabilmektedir. Ayrıca videoyu izleme sırasında altyazı üzerine tıklanarak videonun tıklanan altyazı bölümüne geçmesi sağlanabilmektedir.
Türkiye’nin de içinde bulunduğu 245 ülkenin, Gıda ve Tarım sektörüne yönelik bazı resmi istatistiki bilgileri içermektedir.
İllere, ilçelere, belde ve köylere dair yerel yönetimlerin iletişim bilgileri, coğrafi bilgiler, nüfus bilgileri gibi çeşitli faydalı bilgilerin tek bir yerde toplandığı faydalı bir web sitedir.
Bu site güncel her bir sektör ve il bazında sanayideki gelişmeler ve yatırımlarla ile ilgili bilgi vermektedir.
İstanbul İhracatçı Birlikleri tarafından uygulanan Intels-tr projesi kapsamında, ilk defa ihracat yapacak şirketlere yönelik bir eğitici web sitesi oluşturulmuştur. Web sitesinin bölümleri arasında yer alan Dış Ticaret Rehberi, Dış Ticaret Eğitim Animasyonu ve İhracat Oyunu, dış ticaretin karmaşık konularını oldukça basit bir şekilde ele almaktadır.
Katılım Öncesi Yardım Aracı (IPA) kapsamındaki hibe programları ile Birlik Programları kapsamındaki destekler hakkındaki güncel bilgiye Avrupa Birliği Bakanlığı tarafından geliştirilen www.yereldeab.org.tr adresinden ulaşılabilmektedir. Tamamlanan ve devam eden AB projelerinin yer aldığı sitede, Türkiye haritası üzerinden illere tıklanarak, ilgili ildeki AB proje birimleri ve faaliyetleri hakkında bilgi sahibi olunabilmektedir.
SERTİFİKA ALAN KURSİYERLERİMZİN LİSTESİ
GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMLERİMİZDEN GÖRÜNTÜLER




 
 
SERTİFİKA TÖRENLERİMİZ
 

 

 

 
KENDİ İŞİNİ KURAN GİRİŞİMCİLERİMİZ