STRATEJİK PLAN ÇALIŞTAYIMIZ SONA ERDİ.

Marmara Bölgesi Oda ve Borsalarının katılımı Grand Asya Otel de Borsamızın ev sahipliğinde  “Stratejik Planlama Çalıştayı” yapıldı.

18-19 Nisan 2022 tarihlerinde iki gün süren çalıştaya ilgi ve katılım yoğun oldu. 50  Oda ve Borsadan 100 kişinin katılım sağladığı ve konuşmacı olarak Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin(TOBB) akreditasyon Müdürü Özge Karatepe ve Stratejik Planlama bölümünden Berker Telek’in katılım sağladığı çalıştaya genel sekreterler ve akreditasyon sorumluları katıldı. Çalıştayda ilk konuşmayı Borsamızın Genel Sekreteri Ertunç İşbay yaptı. Borsamız ve Bandırma hakkında bilgiler veren İşbay “ Bandırma, yıllardan beri önemli bir ticaret ve lojistik merkezidir. Şimdi de sanayileşme yolunda önemli adımlar atıyor” dedi. 1940 yılında kurulan Bandırma Ticaret Borsası’nın, vizyoner yöneticileri sayesinde sürekli gelişerek ilerlediğine dikkati çeken İşbay, “ Biz, Borsa olarak Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin, akreditasyon sistemine 2008 yılında dahil olduk. Akreditasyon sistemi omuzlarımıza takılan apoletlerdir. Zamanı planlamayan hiçbir kurum gelişemez” diye konuştu.

Ardından Borsamız Yönetim Kurulu üyesi Can Tan,  “Günümüzde zamanlama artık büyük önem taşıyor. Zaman en büyük maliyettir. Doğru zamanda yapılan iş değerli oluyor” dedi.

Meclis Başkanımız İsmail Tunçbilek de akreditasyon süreçlerinin, Oda ve Borsaların hizmet kalitelerini yükseltip, kurumlarına vizyon kattığına dikkati çekerek şunları söyledi:

“ Akreditasyon süreçleri Oda ve borsaları daha dinamik yapıya kavuşturup, onlara motivasyon verir, kurumları üst düzeylere taşır. Planlı çalışma çok önemlidir. Pandemi süreci, tüm dünyada gıdanın önemini bir kez daha ortaya koydu. Ülkemizde,  tarım ve hayvancılık planlaması çok önemli duruma geldi. Devletin, büyük hayvancılık işletmelerinden daha çok küçük hayvancılık işletmelerine daha çok önem vermeleri gerekir. Halen hayvancılıkta tüm desteklerin büyük hayvancılık işletmelerine kurgulanması nedeniyle küçük hayvancılık işletmeleri çok zor durumda. Bu işletmeler, büyük şehirlere göçmeye başladı. Devlet, küçük aile işletmelerine önem vererek, teşvikleri artırmalı, göçü önlemelidir. Pandemi dönemi, tüm dünyada tarımın önemini ortaya koyarken, tarımın, ülkeler için güvenlik sorunu durumuna geldiğini de gösterdi. Bu toplantılar, verilen eğitimin yanı sıra kurumlar arası bağları, dostluk ve arkadaşlık ilişkilerini güçlendiriyor.” Dedi. Konuşmaların ardından eğitime geçildi. Eğitimin ardından plaket takdim edildi.

 

 

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.