TMO GENEL MÜDÜRÜ AHMET GÜLDAL BORSAMIZI ZİYARET ETTİ.

Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürü Ahmet Güldal borsamıza ziyarette bulundu.

Ahmet Güldal beraberinde TMO Alım ve Muhafaza Dairesi Başkanı Gökhan Gürbüz, İnsan Kaynakları Dairesi Başkanı Fatih Kaya ve Balıkesir Başmüdürü Salih Aksu ile birlikte borsamızı ziyaret ettiler.  Ziyarete gelen TMO ekibini Borsamız Meclis Başkanı Recep Güngör, Yönetim Kurulu Başkanı Can Ata Tan, Başkan Yardımcıları Mehmet Aytekin ve Veysel Selvi, Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Çömez ve Genel Sekreter Ertunç İşbay karşıladılar. Ayrıca üyelerimizden Doğan Güngör bölgemiz üreticilerinden de Bursa Nilüfer Ziraat Odası Başkanı Şenol Aybey hazır bulundular.

Gerçekleşen ziyarette ilk olarak 6 şubatta 2023 vefat eden Borsamız eski Yönetim Kurulu Başkanı Halit Sezgin ruhuna Fatiha okundu. Ardından Yönetim Kurulu Başkanımız borsamız faaliyetleri hakkında bilgiler verdi.  Can Ata Tan Bandırma Ticaret Borsasının bölge tarımındaki önemine değinerek çevre il ve ilçelerden üreticilerin ürünlerini borsamız satış salonuna getirdiğini, bölgede üretilen ürünlerin büyük çoğunlunun borsamız üyeleri tarafından alındığını belirtti.

Borsamızın elektronik satış salonu faaliyetleri dışında lisanslı depoculuk ve yetkili sınıflandırıcılık faaliyetlerine de değinen Can Ata Tan, TMO Genel Müdürü Ahmet Güldal’a tüccar ve üreticilerin yaşadığı sıkıntıları da dile getirdi.

Ahmet Güldal gelen talepleri dinleyerek TMO’nun yeni alım politikaları ve uygulamaları hakkında bilgiler verdi. Güldal bu yıl 3 temmuzdan itibaren Bandırma Ticaret Borsası’nın elektronik satış salonuna alıma başlayacağını belirterek eski mahsul ürünlerin alınmayacağını da söyledi. Ayrıca TMO’nun lisanslı deposuna ürününü vermek isteyen üreticilerin randevu sistemine kayıt olarak ürünlerini verebileceğini dile getirdi. Güldal Bandırma Ticaret Borsası gibi, ürünlerin değer bulduğu ve üreticinin fayda sağladığı borsaların ülke tarımı ve üretilen ürünlerin pazar değeri açısından önemli çok önemli bir yere sahip olduğunu da belirtti.

TMO Genel Müdürümüz sayın Ahmet Gündal ve ekibinin borsamızı ziyaretlerinden, üyelerimize ve üreticilerimize olan yaklaşımından son derece memnun olduğumuzu belirtir, saygılarımızı sunarız.