AŞKIM KAPIŞMAK BORSADA (09,03,2016)

Borsamız Kadın Girişimciler Kurulu, 8 Mart dünya kadınlar günü etkinliği kapsamında Davranış Bilimci ve Uzman Aşkım Kapışmak’ı konuk etti.

Borsamız Kadın Girişimciler Kurulu 8 Mart dünya kadınlar günü etkinliği kapsamında Davranış Bilimci ve Uzman Aşkım Kapışmak’ı konuk etti. Etkinliğin açılış konuşmasını Kadın Girişimciler Kurulu adına Kurul Başkanı Sayın Buket Boyacı yaptı. Öncelikle son dönemde ülkemizde yaşanan terör olaylarını bir kadın ve bir anne olarak üzüntüyle takip ettiklerini belirten Boyacı hayatlarını kaybeden tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet ve tüm yaralılarımıza acil şifalar dileyerek, Ülkemizi üzüntüye boğan,  huzurunu ve refahını bozan bu olayların biran önce son bulmasını istediklerini belirtti.

Buket Boyacı ; “Ayrıca özellikle belirtmek isterim ki kadına yönelik şiddet ve istismar olayları  artarak devam etmektedir. Bu olayların son bulması için bir an önce toplumsal çözüm yolları üretilmeli , kadının eğitim, ekonomik ve sosyal hayata katılımı desteklenmelidir.Bu yolda bizler de farkındalık yaratma ,toplumsal bilinci artırma ,şiddet ve istismarı  önleyici tedbirler alma konusunda üzerimize düşen görevi yerine getirmekle sorumluyuz.

Sizlere Bandırma Ticaret Borsası Kadın Girişimciler Kurulu olarak gerçekleştirdiğimiz projelerden kısaca bahsetmek isterim. Çocuklarımıza yönelikKitap ve oyuncak kumbarası, Yerli malı haftası etkinlikleri, Sinema ve tiyatroyla tanışma günleri; Gençlerimize yönelik Paramı nasıl yönetebilirim?,Sınav kaygısıyla nasıl başedebilirim?, İş hayatında kişisel başarı öykü seminerleri; Kadınlarımız yönelik ise Tasarruf bilincini artırma,İş hayatını destekleyici KOSGEB girişimcilik kursları, İş ve akademik alanda başarılı kadınlarla yapılan birçok söyleşi yaptığımız projelerden birkaçıdır.Gelecek projelerimizde de çocuk,kadın ve aile üzerinde önemle durmaya devam edeceğiz. “ dedi.

Kadın Girişimcilere yola çıktıkları ilk günden beri her zaman sonsuz destek veren değerli Borsa Başkanına, Yönetim Kuruluna, meclisine ve personeline de teşekkür eden Buket Boyacı,  Koordinatörlüğünü Balıkesir Ticaret Odasının üstlendiği TOBB Balıkesir Kadın Girişimciler Kurulu’nun değerli başkanı ve üyeleriyle bir arada olmak, değerli destekleri  ile yanımızda olduğunuzu bilmenin son derece önemli olduğunu söyledi.

Yapılan etkinlikte birbirinden kıymetli tablolarıyla sergileyen gerek yurt içi gerekse yurt dışında eserleri sergilenen Bandırmamızın değerli sanatçısı Ayten Çağlar hanımefendiye ve öğrencilerine de katkılarından dolayı teşekkür ederek davranış bilimleri uzmanı ve yazar kimliği ile tanıdığımız, kadın ve erkek psikolojisi konusunda engin bilgisiyle bizleri daha fazla aydınlatacağına inandığımız Aşkım Bey’in, Bandırma’da olmasından mutluluk duyduklarını belirtti.

Borsamız Yönetim Kurulu Başkanı Halit Sezgin’de yaptığı konuşmada kadın girişimciliğinin önemini belirtti. Kadınların toplumun vazgeçilmezi olduğunu belirten Halit Sezgin etkinliğe katılanların ‘’Dünya Kadınlar Günü’’nü kutladı. Bandırma Ticaret Borsası’nın bölgenin önemli kurumlarından biri olduğunu belirten Sezgin, yapılan hizmetler ve gerçekleştirilen projelerle yenilikleri sürekli takip ettiklerine dikkat çekti.

Açılış konuşmalarının ardından Davranış bilimleri uzmanı ve yazar Aşkım Kapışmak sahneye çıktı. Çok kalabalık bir izleyici kitlesine seslenen Aşkım Kapışmak Kadınlar ve Erkeklerin arasındaki farkları verdiği örneklerle anlattı. Salondakilerin de katıldıkları seminer son derece keyifli geçti. Seminer bitiminde sanatçıya günün anısına plaket ve çiçek takdimi yapıldı.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.