BANDIRMA İHRACATI KANATLANIYOR

Bölgenin kanatlı sektörünün ihracatını arttırması amacı ile hazırlanan UR-GE projesinin ilk toplantısı yapıldı.

Borsamızın Ekonomi Bakanlığı tarafından kabul edilen Bandırma ve bölgedeki kanatlı sektöründe hizmet veren firmaların ihracatının arttırılması amacı ile yapılan “Bandırma İhracatı Kanatlanıyor” adlı UR-GE projesinin tanıtım toplantısı borsamızın meclis salonunda yapıldı.

Toplantıya Borsamızın Yönetim Kurulu Başkanı Halit Sezgin, Başkan Yardımcısı Şükrü Funda, Muzaffer Zengin, Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Turan,  Borsamızın Genel Sekreteri Ertunç İşbay katıldı. Toplantıya konuşmacı olarak İnovakademi temsilcisi Gökhan Erol katıldı.
Ayrıca toplantıda bölgemizde faaliyet gösteren Bu Piliç A.Ş, Sen Tarım A.Ş, Bandırma Borçeklik. Ltd. Şti. , Bandırma Güngörler Yem San Ve Zirai Üretim Ltd Şti , Aytekin Tavukçuluk Yem San. Tic. Ltd. Şti. , Bandırma Yumurta Gıda A.Ş, Özder Yumurta Tarım Gıda Ve Tic.Ltd.Şti., Banvit A.Ş, CUDDY Farms, şirketlerinin temsilcileri de hazır bulundu.

İhracat Tüm Ülkeler İçin Önemli Bir Faktör.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Borsamızın Yönetim Kurulu Başkanı Halit Sezgin projenin ve oluşacak ihracatın hem bölgeye hem ülkeye faydalı olacağını belirtti. Sezgin Konuşmasında şu sözlere yer verdi:
“Kanatlı sektörü bölgemizin en önemli sektörü.  Yıllardır Bandırma ve çevresine ekonomik anlamda, istihdam anlamında büyük katkı sağlıyor. Bu anlamda da tabi ki sektör temsilcilerini hem tebrik ediyorum hem de aynı zamanda yaptıkları katkılardan dolayı teşekkür ediyorum ve aynı zamanda da bu projeye dahil oldukları için de teşekkür ediyorum. Artık ürettiğimiz ürünleri dünyaya da satabiliyor olmamız lazım ve bu anlamda da rekabetçi olabiliyor olmamız lazım. Bu anlamda da UR-GE projesi bize çok fazlasıyla katkı sağlayacak ve Ekonomi Bakanlığı da bize büyük bir destek veriyor. Biliyorsunuz ki, bu projenin maliyetinin  %75’i Kalkınma Bakanlığından ve %25’ i de katılımcılar tarafından karşılanacak. Bizler, Bandırma Ticaret Borsasının üyelerinin daha rekabetçi ve işlerini daha sürdürülebilir hale getirilebilmeleri adına ve bu projeyi başlattık ki; izinlerimizi de aldık. Bu anlamda 13 tane firma projeye dahil oldu.” dedi.
İnovakedemi temsilcisi   Gökhan Erol katılımcılara projenin detayları hakkında bilgi verdi.
Gökhan Erol “UR-GE projeleri ülke ekonomisine veya ihracatına önemli katkılar sunan projelerdir. Çok ölçülebilir faydaları oldu, başarı hikayeleri oldu. Uluslararası rekabetçiliği geliştirilmesinin desteklenmesi diye 2010 yılında yayınlanan bir tebliğ var. Kamuoyunda kısaca UR-GE diye adlandırıldı. Bu tebliğ aslında bir tebliğden bahsediyoruz, bir mevzuattan bahsediyoruz, bir devlet desteğinden bahsediyoruz, devlet bakanlığının bu kapsamda belirlenen bir sektörde yapılan projeler bu UR-GE desteğinden faydalanmaktadır.” dedi.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.