Süne Değerlendirme Toplantısı Borsamızda Yapıldı.

2017 Süne Değerlendirme Toplantısı Borsamızın Meclis Salonunda gerçekleştirildi.

Geleneksel hale gelen süne değerlendirme toplantısına Ankara Zirai Mücadele Merkez Araştırma Enstitüsü Kurumundan Dr. Ertuğrul Numan Babaroğlu, Emre Akci, Balıkesir İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nden Mehmet Tankit, Balıkesir Bitkisel Üretim Şube Müdürü  Kaan Erözmen, Bandırma İlçe Gıda Tarım ve Hayvanlık Müdürü Osman Sefa Uyar , Bandırma İlçe Gıda Tarım ve Hayvanlık Müdürlüğü’nden Sebahattin Aydın, Gaye Güngör, Borsamızın Yönetim Kurulu Başkanı Halit Sezgin, Genel Sekreterimiz Ertunç İşbay ve Borsamızın Hububat Laboratuvarı Sorumlusu Merve Akbaş Katıldı.

Bandırma Bölgesi Süne Oranı Diğer Bölgelere Göre Daha İyi
Ankara Zirai Mücadele Merkez Araştırma Enstitüsü Kurumundan Dr. Ertuğrul Numan Babaroğlu bu yıl verimlerin yüksek olduğunu ancak hava şartlarının iyi seyretmesinden dolayı sünelerin tarlalara erken indiğini ifade etti. “Güney Marmara  İç Anadolu ve Trakya bölgelerine göre süne oranında daha iyi durumda. Burada süneli ürün daha az. Süne ilacı kullanan üreticiler memnun. Kullanmayanlar üreticilerin de mahsulleri süneli.” dedi.
Dr. Ertuğrul Numan Babaroğlu süne ile mücadelenin artık kimyasal değil biyolojik olarak yapılması gerektiğini de belirtti. Bu konuda araştırmalarımız da devem ettiğini belirtti.
 Toplantıda Borsamızın Yönetim Kurulu Başkanı Halit Sezgin’ de Borsamızın Laboratuvarında oluşan  ürün verilerini paylaşarak sünenin ürünün kalite ve fiyatına doğrudan etki ettiğini belirtti.