Bandırma Ticaret Borsası TOBB’da Düzenlenen Akreditasyon Belge Töreninde A Seviye Belge İle Tekrar Ödüllendirildi

TOBB tesislerinde düzenlenen akreditasyon belge töreninde Borsamız A seviye olan hizmet belgesini bir dönem daha yenileyerek A sınıfı hizmet veren borsalar arasındaki yerini perçinlemiş oldu.

Borsaların hizmet kalitesini gösteren TOBB akreditasyon belgesinde bir dönem daha en üst seviye yani A sınıfı borsa olarak hizmet vermeye devam edeceğiz.
Borsamızın Meclis Başkanı İsmail Tunçbilek, Yönetim Kurulu Başkanı Halit Sezgin, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Muzaffer Zengin, Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Turan, Genel Sekreterimiz Ertunç İşbay ve Genel Sekreter Yardımcımız Aybike Özbay’ın katıldığı belge takdimi töreninde A sınıfı Akredite Belgemizi Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçioğlu ve  TOBB Başkanı M.Rifat Hisarcıklıoğlu takdim etti.
Borsamızın Yönetim Kurulu Başkanı Halit Sezgin A sınıfı borsa olarak bölgeye hizmet vermeye devam edeceğimizi belirterek şu sözlere yer verdi:
“Bandırma Ticaret Borsası Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin 2002 yılında Ticaret ve sanayi odalarını dahil ederek başlattığı akreditasyon sistemine 2008 yılında borsalarında ilk defa dahil edildiği 5 dönem 7 borsa arasında yer almıştır. Üç yılda bir yapılan belge yenileme denetiminde sürekli yüksek puanlar alarak A sınıfı hizmet belgesi ile ödüllendirilmiştir.
Borsamız üyelerine en iyi hizmeti verebilmek için standartlarını sürekli yükseltme çabasındadır. Akreditasyon sistemini destekleyen TSE ISO 9001-2015 hizmet kalite sistemini borsacılık hizmetlerinde uygulamaktadır. Borsamız sitesinde bulunan entegrasyon dahilinde üyelerimizin işlerini kolaylaştırmak, onların önlerindeki deyim yerindeyse tozu toprağı kaldırmak amacıyla akredite laboratuvarımız, satış salonumuz ile hizmet vermekteyiz. Sürekli olarak çağdaş yöntemleri başarıyla uyguluyoruz. Sloganımız ise “Yenilen olma yenilen”
TÜRKAK tarafından akredite edilen Hububat laboratuvarımız, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı  tarafından da yetkilendirilmiştir. Ayrıca Borsamızda Türkiye de Ürün İhtisas Borsası yerine yetkilendirilen ikinci borsa olmuştur. Şu anda hububat ve zeytinde Ürün İhtisas Borsası yerine yetki verilen ve Elektronik platform ile ürün senetlerinin alım-satımını yapabilme kabiliyetinde olduğumuzu belirtmek isterim.
Bizler birlikte hareket etme kültürümüzü yerleştirerek Borsamızı bölgemizde ve ülkemizde ki emsalleri arasında örnek, güvenilir, kurum kültürü ile hizmet veren konuma üyelerimiz ile hep birlikte çalışarak yükselttik.
Bandırma ve bölge ekonomisine yön veren Bandırma Ticaret Borsası, şehrimizde ki paydaşları arasında bulunan Bandırma Belediyesi, TMO Bandırma Şube Müdürlüğü, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü, Bandırma Ziraat Odası Başkanı her denetim döneninde toplantılara katılarak şehir birlikteliğine en güzel örneği sergilediler. Başta Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza olmak üzere bizlere destek veren paydaşlarımızın başkan ve müdürlerine teşekkür ederiz.
Sayın Kaymakamımız Günhan Yazar ve Bölgemiz milletvekilleri Sayın Sema Kırcı, Sayın Mehmet Tüm, Sayın Namık Havutça, Sayın Ahmet Akın’a da Borsamızın düzenlediği her türlü etkinliğe gerek katılarak gerekse destek vererek yanımızdalar. Bizleri hiç yalnız bırakmıyorlar. Sağolsunlar.
TOBB Başkanımız M.Rifat Hisarcıklıoğlu’da çalışmalarında en yüksek hedefleri oluşturmamıza ve onlara ulaşmamıza   örnekler teşkil ediyor. Bizlerin ufkunu açıyor. Kedisine çok teşekkür ediyoruz.
Borsamız meclis, yönetim kurulu, genç ve kadın girişimciler kurullarımız, disiplin kurulumuz, meslek ihtisas komisyonlarımız ve akreditasyon çalışmalarının gereklerini büyük bir özveri ile yerine getiren  borsamızın çalışkan personeli ile bütün kurumlarıyla düşünce kuruluşu gibi çalışarak daha iyi daha kaliteli ve güvenilir hizmet verme çabasındayız. Bu belgeyi tüm borsa camiası adına verilmiş bir ödül olarak kabul ediyoruz. TOBB tarafından 2020 yılında yapılacak denetime kadar sürecek olan belgelendirme süresi Borsamız için hayırlı olmasını temenni ediyorum.”