İstişare Toplantısında Bölgenin Sorunları Değerlendirildi

Balıkesir Ticaret Borsası tarafından düzenlenen ve düzenli olarak gerçekleştirilen Balıkesir Oda ve Borsa İstişare toplantısından Balıkesir ve ilçelerinin sorunları ele alındı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu’nun da Misafir olarak katıldığı istişare toplantısına Balıkesir ve ilçelerinde faaliyet gösteren ticaret odası, ticaret borsası ve sanayi odası yönetim kurulu ve meclis başkanları ile yöneticileri bir araya gelerek Balıkesir ve ilçelerinin sorunları konuşuldu.
Gerçekleştirilen Toplantıya Borsamızı Temsilen Meclis Başkanı İsmail Tunçbilek, Yönetim Kurulu Başkanımız Halit Sezgin ve Genel Sekreterimiz Ertunç İşbay katıldı.

Tüm Vatandaşlarımızla İlgilenmek Zorundayız

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu Balıkesir’in tüm bölgeleri için çalıştıklarının altını çizerek şu sözleri söyledi:
“Hepimiz bir gaye için çalışıyoruz, çabalıyoruz. Ne için çalışıyoruz? İnsanların mutluluğu için çalışıyoruz. Çünkü insan eşref-i mahlukattır, yaratılmışların en şereflisidir. Bütün alem ona hizmet ediyor. Yani Cenab-ı Allah meleklere rağmen insanı yaratmıştır. Bütün bitkiler, hayvanlar alemi, doğadaki her şey insanların mutluluğu içindir, insanlara hizmet ediyor. Bizler de yerel yöneticiler olarak şehrimize kendimizi adanmış kabul ediyoruz. 1 milyon 205 bin insanımızın tamamıyla ilgilenme mecburiyetimiz var. Bir kişi dahi olsa mutlaka ona gidip, onun ihtiyacını giderme mecburiyetimiz var. Ulaşamıyorsak sorumluluk bizdedir. Ulaşamıyorsak, onun derdini çözemiyorsak kendimizi mutlaka sorumlu addederiz.

Bir ve Beraber Olmalıyız

Balıkesir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Kula oda ve tüm kurumların birlik ve beraberlik içinde hareket etmeleri gerektiğini belirtti.
Kula “ Balıkesir’in geleceği için birlik olmak şart. Bizler dört yıldır bu oda ve borsa yönetimlerinde yer alan ve bu toplantıları mutat olarak ay veya iki ayda bir beraber olarak yerine getiren kurumlarız. Bu kurumlar bunları yerine getirirken; ilçelerimizin, ilimizin sorunlarını, beraber hareket etme, beraber yaşama kültürünü geliştirme projelerini üretmeye çalışan insanlarız.” dedi.

Şehirlerin Sorunları İyi Analiz Edilmesi

Borsamızın Yönetim Kurulu Başkanı Halit Sezgin Bandırma’nın sorunlarını dile getirdi. Sezgin her kentin farklı özellikleri olduğunun altını çizerek  “Her kentin kendisine has özellikleri ve nitelikleri vardır. Doğal olanak Bandırma da, kendisine has özellikleri olan bir sahil kenti. Özellikle de sahil kentlerinin siyasal, sosyal, ekonomik ve kültürel psikolojilerinin  iyi analiz edilmesi ve değerlendirilmesi gerekiyor.
Bandırma’nın temel ve öncelikli sorunlarını sıralayan Borsamızın Yönetim Kurulu Başkanı Halit Sezgin:
1. Bandırma Ayyıldıztepe deki  çöplük kaldırılmalı. Bandırma ya Katı atık tesisi yapılmalı.
2. Bandırma, Kanalizasyon arıtma konusunda büyükşehir tarafından atılmış adımlar varsa onlar sonuçlandırılmalı.
3.Bandırma kent içi yaya ve araç trafiğinin bir an önce çözülmesi. Liman AVM ,Hava Üssü, Etibor ve Üniversite-hastane (bölge trafik) önüne yapılacak kavşak düzenlemesi gerekli.
4.Balıkesir-Çanakkale’nin 1/100 binlik çevre düzen planının hazırlanması ve Bakanlıkça onaylanması sonrası Bandırma’nın 1/5000’lik planı da ihale edilmiş durumda. Kısa sürede sonuçlandırılması.
5.Paşakent mahallesindeki kültür merkezinin durumu.
6.Su ücret tarifesinin kademelendirmesinden vazgeçilmesi.
7.Bandırma merkezli Güney Marmara ya hizmet verecek UKOME(ulaşım koordinasyon merkezi) ve AYKOME (altyapı koordinasyon merkezi) birimi oluşturulması.
Büyükşehir belediyesinin ve Borsamızın tarım ile ilgili Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı önümüzdeki dönemde uygulamaya koymayı planladığı projelerin olduğunu da buradan belirtmek isterim.
Ayrıca bu toplantıyı düzenleyen Balıkesir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Kula’ya ve toplantıya şeref veren Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu’na da teşekkür ederim” dedi.