TOBB 73. Genel Kurul Gerçekleştirildi

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin 73. Genel Kurulu Cumhurbaşkanı R. Tayyip Erdoğan’ın katılımlarıyla TOBB ETÜ Spor salonunda gerçekleştirildi.
73. Genel Kurula Bandırma’nın birlik ve beraberliğini sağlama hedefi ile çalışan iki kurumu olan Bandırma Ticaret Borsası Yönetim Kurulu ve Meclis Üyeleri ile Bandırma Ticaret Odası Yönetim Kurulu ve Meclis üyeleri ile birlikte katıldık.

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu Genel Kurul’un açılışında yaptığı konuşmada “ Zaman, daha güçlü Türkiye için, dayanışma içinde olma ve geleceğe odaklanma zamanı. Türkiye’nin yarınını, bugününden çok daha güzel yapma zamanı.” ifadesini kullandı. Hisarcıklıoğlu konuşmasına şöyle devam etti:

“Tüm dünyada, ülkemizin, müteşebbisimizin sesini duyuruyor, hakkını savunuyoruz. 15 Temmuz sonrasında da, yurt dışında ülkemiz aleyhine oluşturulmak istenen algılara karşı yoğun lobi yaptık. 6 kıtada, 98 ülkedeki muhataplarımızla ve 25 çok uluslu iş örgütüyle temas kurduk. Ülkemizde yaşananları ilk elden anlattık. Dedik ki; “Seçilmiş meşru idareye karşı, kanun-dışı, ahlak-dışı, insanlık dışı bir darbe yapılmak istendi. Ama Türk halkı, demokrasiye ve milli iradeye sahip çıktı.” Başta, Avrupa Birliği-Türkiye Karma İstişare Komitesi, dünyanın en büyük iş örgütü olan Milletlerarası Ticaret Odası, Eurochambres, İslam Odası olmak üzere birçok iş örgütünden destek mesajları aldık. Bu vesileyle hepsine buradan teşekkürlerimizi yolluyoruz. Hükümetimizin yurtdışında başlattığı imaj kampanyasına da her türlü katkıyı verdik. Çünkü bu vatan bizim. Bu devlet, milletin. Millet varsa, devlet var. İkinci önemli konu, yatırımcıların güvenini yeniden tesis etmek ve yükseltmekti.” Dedi.

TOBB 73. Genel Kuruluna Borsamızın Meclis Başkanı İsmail Tunçbilek, Yönetim Kurulu Başkanı Halit Sezgin, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Şükrü Funda ve Muzaffer Zengin, Yönetim Kurulu Üyeleri Ahmet Turan, Raif Ocak, Genel Sekreterimiz Ertunç İşbay, Meclis Üyesi Mustafa Çömez ve Borsamızın Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Ahmet Toygun katıldı.